fredag 2 juli 2010

Gött sörru...


Stöpaforskaka

4 dl Skrädmjöl el vetemjöl
5 dl vetemjöl
3 dl socker
5 tsk bakpulver
300 g smör
2 ägg
4 dl lingonsylt

Strössel;
3 dl havregryn
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör

Sätt ugnen på 200 grader
blanda alla torra ingredienser
smula i smöret och tillsätt äggen och arbeta ihop till en deg
tryck ut degen i en långpanna (30-40 cm) klädd med bakplåtspapper
bred ut lingon sylten över degen
blanda ihop strösslet som du sedan strör över sylten
grädda kakan i ugnen
efter ungefär 20-30 minuter är det dags att ta ut härligheten
ställ kakan åt sidan och låt den svalna något undertiden du dukar fram för fika
när bordet är färdigdukat skär du kakan i 40 vansinnigt goda rutor

Receptet kommer från en bok som min dotter köpte på Mårbacka...
jag har glömt vad den heter:)... måste vara åldern... men om du läser det här "myran" kan du väl vara så snäll och skriva en kommentar om titel och författare:)

I vilket fall som helst är kakan gör go, endera med grädde eller vaniljsås...

Kram L


4 kommentarer:

  1. Boken heter "En doft av Mårbacka" och är skriven av Malin Fransson och Maria Olsson.

    :D

    SvaraRadera
  2. mums, lät mkt gott! ser fram emot att bli bjuden på en bit ;)

    SvaraRadera
  3. Hoppsan! Roligt att hitta mitt recept så här på någons hemsida... vill du veta hur det kom till?? Lena

    SvaraRadera
  4. Ja Lena det tycker jag verkar vara en trevlig idé /Lilleanne

    SvaraRadera