![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEnqxbjFFLEfMQ5BCYrC7b_LS9HSrxuIU-hWaTsGibDJ5PLHhPJZ6jET9z6QmMqpOoW4luoUMhsmyz3i86ctihdQbFRl0JDhU68uwPc8TJ4xgpZIb_WbUWhFsWCG9gMqXeESN6dpPFxMW0/s320/blom0.jpg)
Stöpaforskaka
4 dl Skrädmjöl el vetemjöl
5 dl vetemjöl
3 dl socker
5 tsk bakpulver
300 g smör
2 ägg
4 dl lingonsylt
Strössel;
3 dl havregryn
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
Sätt ugnen på 200 grader
blanda alla torra ingredienser
smula i smöret och tillsätt äggen och arbeta ihop till en deg
tryck ut degen i en långpanna (30-40 cm) klädd med bakplåtspapper
bred ut lingon sylten över degen
blanda ihop strösslet som du sedan strör över sylten
grädda kakan i ugnen
efter ungefär 20-30 minuter är det dags att ta ut härligheten
ställ kakan åt sidan och låt den svalna något undertiden du dukar fram för fika
när bordet är färdigdukat skär du kakan i 40 vansinnigt goda rutor
4 dl Skrädmjöl el vetemjöl
5 dl vetemjöl
3 dl socker
5 tsk bakpulver
300 g smör
2 ägg
4 dl lingonsylt
Strössel;
3 dl havregryn
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
Sätt ugnen på 200 grader
blanda alla torra ingredienser
smula i smöret och tillsätt äggen och arbeta ihop till en deg
tryck ut degen i en långpanna (30-40 cm) klädd med bakplåtspapper
bred ut lingon sylten över degen
blanda ihop strösslet som du sedan strör över sylten
grädda kakan i ugnen
efter ungefär 20-30 minuter är det dags att ta ut härligheten
ställ kakan åt sidan och låt den svalna något undertiden du dukar fram för fika
när bordet är färdigdukat skär du kakan i 40 vansinnigt goda rutor
Receptet kommer från en bok som min dotter köpte på Mårbacka...
jag har glömt vad den heter:)... måste vara åldern... men om du läser det här "myran" kan du väl vara så snäll och skriva en kommentar om titel och författare:)
I vilket fall som helst är kakan gör go, endera med grädde eller vaniljsås...
Kram L
jag har glömt vad den heter:)... måste vara åldern... men om du läser det här "myran" kan du väl vara så snäll och skriva en kommentar om titel och författare:)
I vilket fall som helst är kakan gör go, endera med grädde eller vaniljsås...
Kram L
Boken heter "En doft av Mårbacka" och är skriven av Malin Fransson och Maria Olsson.
SvaraRadera:D
mums, lät mkt gott! ser fram emot att bli bjuden på en bit ;)
SvaraRaderaHoppsan! Roligt att hitta mitt recept så här på någons hemsida... vill du veta hur det kom till?? Lena
SvaraRaderaJa Lena det tycker jag verkar vara en trevlig idé /Lilleanne
SvaraRadera